NEXTLAB.TECH este cel mai mare concurs de robotică din România

NEXTLAB.TECH este cel mai mare concurs de robotică din România destinat elevilor din clasele II-IX. Are două faze şi trei secţiuni. În perioada învățării online, Bogdan Corbos, Andreea Toma și Ioana Fînaru, elevi în clasa a VI-a B la Școala Gimn. 2 Codlea, coordonati de prof. Mariana Roiniță, pe lângă programul școlar zilnic,  s-au înscris la acest concurs de robotică.

Elevii au învațat să programeze roboței bazați pe Arduino și să lucreze în Open Roberta, Mixly, Arduino IDE şi C.  Ei au parcurs un flux gratuit de programare Open Roberta Lab disponibil online pe platforma robo.nextlab.tech susținut de profesori universitari din domeniul informaticii. Cursul a avut  4 întâlniri săptămânale care s-au desfășurat  sub supravegherea profesorului  participanț.  Aceasta fază a fost bazată pe roboței virtuali.

La sfârșitul primei faze, elevii au sustinut un test online individual, calificandu-se în etapa a II-a care presupune construirea unor roboţei fizici. Cei trei elevi au primit  gratuit 2 kituri de robotei MIRO.

Sponsorul principal naţional al concursului este Banca Comercială Română care oferă gratuit 500 de kit-uri de roboţi şi finanţează 200 de sesiuni de roboajutor care se vor derula pe perioada vacanței de vară.

Etapa finală a concursului va avea loc în luna noiembrie la București.

Concursul este  înregistrat în calendarul aprobat prin OMEN 5092/30.08.2019, Anexa 5, pozitia 99.