Primăvara copilăriei

DSCF0482-COLLAGE„Într-un petic de grădină, spunea Titu Maiorescu, arunci sămânță și te interesezi de florile ce ies. Și să rămâi rece la înflorirea sufletească a elevilor tăi?

Școala, prin destinația și rolul său, asigură cadrul adecvat în care se desfășoară un complex de formare a elevilor, atât sub aspect instructiv, cât și sub aspect educativ.

Și cum primăvara este anotimpul renașterii, al bucuriei, al veseliei , în data de 10.03.2016, la Casa de Cultură a municipiului Codlea, cu o sală plină până la refuz , elevii Școlii Gimnaziale nr.2 Codlea, dorind să întâmpine primăvara așa cum se cuvine, au pregătit un superb program artistic reunit sub titulatura de PRIMĂVARA COPILĂRIEI!

Așa cum bine se știe, școala noastră se mândrește cu elevi talentați, spectacolul din această seară, demonstrând pentru a nu știu câta oară că izvorul de talente native ori descoperite și finisate pe parcursul mai multor ani de către cadrele didactice ale școlii noastre, este nesecat.

Elevii clasei a II-a B ne-au demonstrat că dansul înseamnă bucurie, ritm și energie explozivă.

Talentul copiilor noștri s-a văzut și din măiestria cu care aceștia mânuiesc instrumentele : astfel elevii Dobrescu Daniela, Iana Horia, Neculoiu Elisa, Puiu Sebastian, Micuțiu David, Oprea Sorina Luiza și Boghean Anita, ne-au făcut să privim cu mai mare atenție pe scenă, pentru că realmente aveai impresia că pe scenă sunt Richard Clayderman, Beethoven, George Enescu, Frederic Chopin, ori Paul Mauriat.

Printre noi au fost de asemenea Celine Dion, Smiley și Anna Kendrick prin superbele interpretări ale elevelor Popa Bianca, Voicilă Aida, și elevilor clasei a V-a A.

Ghiocei muzicali ne-au oferit elevii claselor a II-a A, a VI-a A precum și corul școlii.

Muzica populară nu a fost uitată nici ea. Elevele Călin Mara și Călin Ioana, ne-au incantat cu melodii cunoscute: Mociriță cu trifoi sau Bade pălărie nouă, iar ansamblul Mugurașii, alcătuit din elevii clasei a III-a B au interpretat 3 piese folclorice, cu care au reprezentat școala noastră la festivalul ETNO, demonstrând cât de mult iubesc ei muzica și ce pricepuți sunt.
Indiferent de ce genuri muzicale preferi, nimic nu se compară și nu poți sta pe scaun când un ansamblu precum Ansamblul Măgura Codlea se află în fața ta cu o suită de dansuri populare, iar dacă printre dansatori sunt și elevi ai școlii noastre, satisfacția nu poate fi decât dublă.

Poezia și fabula au avut și ele locul lor, loc scos în evidență de elevii Botea Maria – cl. I-a A, Manea Andrei, Șerban Stelian și Lingurar Cristina – cl. A IV-a B și C, Filip Andreea – cl. III-a A.

Cum se împacă primăvara cu beat box-ul ? Ei bine se împacă! Și asta datorită talentaților noștri elevi Oanea Alexandru și Ionescu Gabriel, datorită cărora puțin mai lipsea și ne demonstrau că Vivaldi putea scrie Anotimpurile și pe alte ritmuri.

Și uite așa nici nu ne-am dat seama când au trecut cele 2 ore de bucurie, voie bună și satisfacție a muncii celor care i-au indrumat : profesorii Mhai Iosif Donațian, Mihaela Dan, Mihaela Medina Irod, Radu Costel, Aurelia Vlad, Dana Dobrescu, Simona Ciobanu, Vlad Luminița, Cătălina Velișcu, susținuți de întregul colectiv al școlii.

Liantul întregului spectacol a fost doamna profesor Simona Ciobanu – in calitate de prezentator – care în stilu-i caracteristic și inconfundabil a ținut în permanență legătura dintre calmul părinților, al bunicilor și emoția elevilor de pe scenă și ne-a făcut să înțelegem mai bine ceea ce elevii noștri urmau să ne prezinte.

Material realizat de Iulian ANDREI.

Galeria foto a acestui spectacol o pueți urmări pe pagina noastră de Facebook (click AICI !)